BMTZ scholingsbijeenkomst

09nov2016

Scholingsbijeenkomst BMTZ |Disposable medische hulpmiddelen

At Amershof, | Snouckaertlaan 11, 3811 MA Amersfoort

Disposable medische hulpmiddelen

(On)mogelijkheden en risico’s / zorgen voor veiligheid of risico’s?

 

Op 9 november 2016 organiseren de Biomedische Technologie sectie van KIVI en de beroepsvereniging Biomedisch Technologen in de Zorg een mini-symposium rond het thema disposable medische hulpmiddelen.

 

In de komende jaren zal de afhankelijkheid van technologie in de zorg verder toenemen, door o.a. de complexiteit van technologie zelf en door de brede toepassing in de keten. In deze ontwikkeling wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van medische hulpmiddelen die eenmalig worden gebruikt: ‘disposables’ ook wel verbruiksgoederen genoemd. Vaak dragen disposables bij aan een vereenvoudigde en veilige toepassing, maar ook worden - door de grote aantallen en verscheidenheid -  weer nieuwe risico’s geïntroduceerd.

 

In het symposium zullen drie sprekers het thema vanuit verschillende invalshoeken belichten, waarna er tijd is voor een uitgebreide discussie met de sprekers en de andere aanwezigen.

 

Programma

18.00      ontvangst en inleiding door dagvoorzitter

 

18.15      Assortimentsbeheer van verbruiksgoederen

Marc Arts, assortiment coördinator VieCurie, voorzitter LNAG

               

Een inkijkje in het assortimentbeheer van medische hulpmiddelen binnen ziekenhuizen. Hoe wordt controle gehouden over de grote diversiteit aan merken en typen die worden gebruikt?

 

18.50      Wat voor garanties biedt een CE certificaat?

Jan Paul van Loon

 

Elk medisch hulpmiddel moet CE-gemarkeerd zijn. De ene CE-markering is echter de andere niet. Zo volstaat voor herbruikbaar medisch instrumentarium een zelf-certificering, terwijl de steriele variant CE gecertificeerd moet worden door een Notified Body. In deze voordracht wordt uitgelegd welke informatie een fabrikant beschikbaar moet hebben en waar een ziekenhuis naar kan vragen.

 

19.25      Pauze

 

19.50     Van Infusie naar Confusie?

Rob Hemelaar, Productmanager Medische Disposables bij B. Braun Medical B.V.

 

Welke ontwikkelingen hebben zich voor gedaan op het gebied van infusie en welke eisen worden er gesteld aan zowel de gebruiker als de leverancier

 

20.25      Discussie

 

21.00      Afsluiting.

 

Locatie:

Amershof, Snouckaertlaan 11, 3811 MA Amersfoort

 

Inschrijving:

Inschrijving vooraf is noodzakelijk en kan via de website van KIVI. BMTZ-leden kunnen zich ook aanmelden via secretariaa@bmtz.nl. Toegang is gratis BMTZ-leden. Voor KIVI-leden is de bijdrage € 5 € en voor niet leden € 10,- (te voldoen bij aanmelding via de KIVI website).

De organisatie zorgt voor broodjes, thee en koffie.