Nieuwsbrief april 2014

PDF-versie: Nieuwsbrief_BMTZ_apr_2014

Postmaster opleiding voor Biomedisch Technologen in de Zorg

Op de algemene vergadering is de postmaster opleiding ruimschoots aanbod gekomen in een presentatie gehouden door Wilco. Voor nu is het goed om te weten dat we met 4 mensen in gesprek zijn voor het starten met de opleiding. De kleine startgroep is bewust om korte en snelle lijnen te kunnen behouden om in het opstartjaar eventuele kinderziektes snel te kunnen herkennen en in te kunnen grijpen. Ook de eerste lichting zal dus volledig opgeleid worden, maar hun feedback zal goed gebruikt worden om de opleiding voor hen en de toekomst helemaal compleet te maken. De presentatie van die avond en ook het opleidingsplan zijn op de website te vinden. (voorzitter@bmtz.nl)

MT integraal

Na het succes van het januari nummer met waarin het convenant breed aan bod is gekomen is in maart weer een normale editie verschenen. Vanaf dit jaar is ook BMTZ volwaardig lid van de MT Integraal en is het dus ook een verenigingsorgaan van onze vereniging. De volgende editie komt rond juni en mocht je nog een mooi project hebben afgerond of ben je bezig met het convenant en heb je daarin een goed succes behaald, schroom dan niet dit te delen met de rest van medisch technologisch Nederland. (extern@bmtz.nl)

AV 4 maart

We hadden een goede bijeenkomst bij de instrumentele dienst in het Radboud UMC in Nijmegen. In de AV zijn de huishoudelijke zaken van het afgelopen jaar en het beleid waaronder de financiën voor het komende jaar besproken en goedgekeurd. Tijdens de AV is de opleiding niet veel besproken, omdat we het tweede deel van de avond besteed hebben aan een presentatie over de opleiding. De notulen van de AV zijn meegestuurd met deze nieuwsbrief en ook de presentatie staat online. (secretariaat@bmtz.nl)

BMTZ bijeenkomst ism KIVI

Na de succesvolle “RFID toepassingen in de zorg” bijeenkomst met KIVI NIRIA, zal ook dit jaar een bijeenkomst worden georganiseerd vanuit deze twee beroepsgroepen. De bijeenkomst zal 4 juni plaatsvinden in Amersfoort. Het thema en programma zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. Suggesties voor inhoud en hulp bij het organiseren van deze bijeenkomst zijn van harte welkom. (intern@bmtz.nl)

BMTZ gaat internationaal

Zin om nieuwe inspiratie op te doen en een mooie trip te maken? Edger Tiemens en Koen Snijders zijn voornemens om een internationaal congres te bezoeken op gebied van biomedische technologie in de zorg. Denk aan clinical engineering / risk management medical devices / patient safety. Het zou natuurlijk mooi zijn als we met meer BMTZ-ers op pad kunnen gaan. Zin om mee te gaan? Suggesties voor congressen? Laat het Edger of Koen weten. (intern@bmtz.nl)

Ledenactivisme

Graag willen we jullie aandacht vragen voor het organiseren van activiteiten voor BMTZ. Op korte termijn kunnen we hulp gebruiken bij het organiseren van activiteiten, waarbij de eerste in samenwerking is met het KIVI en de tweede (in augustus) samen met het bedrijf Meditain. Interesse? Alle beetjes helpen! (intern@bmtz.nl)

Gezocht: BMTZ vertegenwoordiger bij ABVZ

Het bestuur zoekt een BMTZ vertegenwoordiger bij de AVBZ (www.avbz.nl). Wie vindt het een interessante uitdaging zich te mengen in de wereld van CAO’s en veel contacten op te doen met andere beroepsverenigingen? Tijdsinvestering is beperkt, de AVBZ vergadert 4 maal per jaar. Het is de bedoeling dat telkens twee leden van BMTZ bij vergaderingen aanwezig zijn. Interesse? Neem contact op met Koen (intern@bmtz.nl)

Vacature Hogeschool Rotterdam

De Hogeschool Rotterdam (HR) is per direct op zoek naar een docent voor de opleiding Gezondheidszorgtechnologie (GZT). Meer informatie over het profiel en de functie vind je in de vacature tekst. Ben je geïnteresseerd in deze vacature schroom dan niet om contact op te nemen via de contactinformatie in de vacature. Via Edger kan je ook meer informatie krijgen, stel je vraag dan even per email naar secretariaat@bmz.nl of per telefoon. De vacature staat op de site: http://www.bmtz.nl/docentgezondheidszorgtechnologie-gztbiomedische-technologie-08-10-fte (secretariaat@bmtz.nl)

Werkstudent

Via Integrand zijn we benaderd met de vraag of wij een opdracht hebben voor een student die graag in een ziekenhuis extra ervaring wil op doen met medische techniek. Mocht je in het ziekenhuis een opdracht hebben voor een “werkstudent” met TG achtergrond laat het dan even weten, voor het ontvangen van het CV. (secretariaat@bmtz.nl)