Nieuwsbrief februari 2014

PDF-versie: Nieuwsbrief_BMTZ_feb_2014

Postmaster opleiding voor Biomedisch Technologen in de Zorg

De vakkenlijst heeft nu zijn definitieve status bereikt, het opleidingsplan is samen met SMPE/e vastgesteld en ook potentiële opleiders zijn benaderd. Nog deze maand (februari) zal er een overleg plaatsvinden met de potentiële opleiders, waarna we daadwerkelijk kandidaten en hun ziekenhuizen kunnen benaderen, voor het maken van afspraken voor de start van de opleiding. Als startdatum voor de eerste lichting hebben we 1 september 2014 vastgesteld. Het plan is nog steeds om met een kleine groep vanuit BMTZ als eerste lichting te gaan starten en nog geen externe communicatie te doen voorafgaand aan de start van de opleiding. Wanneer de start met een eerste lichting een succes is, dan kan er worden opgeschaald en kunnen we ook breder naar buiten toe communiceren. Wilco heeft de coördinatie op dit onderwerp (voorzitter@bmtz.nl), maar ook Koen, Dirk, en Edger zijn sterk betrokken. Wanneer je vragen of suggesties hebt voor de opleiding, neem dan even met één van hun contact op!

MT integraal en convenant

In januari was het dan zover, een thema nummer over het convenant veilige toepassing van medische technologie. Getracht is een set best practices samen te stellen en die te delen, met als motto: waarom moet ieder ziekenhuis het wiel opnieuw uitvinden? Koen en Dirk hebben hier hard aan gewerkt en niet zonder resultaat. Mocht je nog een best practice hebben of gewoon een ander interessant verhaal over een bestaande of nieuwe techniek in je ziekenhuis of heb je een proces zo geoptimaliseerd dat je er trots op bent, schroom dan niet om een stukje aan te leveren voor de volgende editie en laat zien waarom een BMT’er een meerwaarde is in een ziekenhuis. Dirk heeft binnen het bestuur MT integraal in zijn portefeuille, dus mocht je hier meer over willen weten, laat het hem dan weten (extern@bmtz.nl)

QMiddag

Op woensdag 30 januari heeft er een Qmiddag plaatsgevonden in Eindhoven. De Qmiddag is de scholingsbijeenkomst vanuit de studenten QME en QMI in Eindhoven. Om eens goed met elkaar kennis te maken is er een middag georganiseerd niet alleen met QMI en QME, maar ook in samenwerking met BMTZ en de NVKF. De dag stond in het teken van de werkzaamheden van de verschillende disciplines op de afdeling radiologie, vooral gefocust op de komst van een nieuwe MRI. Vanuit elke beroepsgroep is er een spreker aan het woord geweest en aan het einde hebben we nog een discussie gehad. Het was erg interessant om te zien hoe de verschillende disciplines aankijken tegen hetzelfde onderwerp. Het was een geslaagde bijeenkomst. Vragen naar aanleiding van deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Jolanda (penningmeester@bmtz.nl)

Informeel uitje

Op 13 december afgelopen jaar hebben we het BMTZ jaar informeel afgesloten met een diner en een bezoek aan het werftheater. Tijdens de borrel en het eten kon er even bijgepraat worden over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Zoals inmiddels traditie is geworden zijn we naar een voorstelling van het werftheater geweest, waar we ook de avond met een borrel hebben afgesloten. Mocht je nog goede ideeën hebben voor het informele uitje van 2014, laat het dan weten aan Jolanda (penningmeester@bmtz.nl)!

LinkedIn en Website

Er is al geruime tijd een website en daar hebben we vorig jaar een LinkedIn pagina aan toegevoegd. De besloten groep op Linkedin is er voor het delen van informatie of voor het stellen van vragen aan overige leden. Het is mogelijk om de email instellingen van je profiel zo aan te passen dat je meldingen ontvangt wanneer er op de groep iets veranderd. Aan onze eigen website wordt ook hard gewerkt. Om de professionalisering van BMTZ door te zetten hebben we een websitebouwer gevraagd de site onder handen te nemen en we verwachten de nieuwe site in februari opgeleverd te krijgen. Als we alle informatie die we graag willen delen hebben verwerkt zal de site dus ergens in februari de lucht in gaan! Dirk (extern@bmtz.nl) beheert de linkedin pagina en Edger (secretariaat@bmtz.nl) en Jolanda (penningmeester@bmtz.nl) zijn druk bezig met de inrichting van de nieuwe website.

Ledenactivisme

Graag willen we jullie aandacht vragen voor het organiseren van activiteiten voor BMTZ. Een lijst met klussen is al eens verstrekt, mocht je dus zin en tijd hebben om ons te helpen bij het beter maken van BMTZ laat het dan vooral weten. Mogelijkerwijs benaderen we je binnenkort persoonlijk om te vragen of je een activiteit zou willen op pakken. Mocht je zelf ideeën hebben, en/of graag iets bij willen dragen, laat het dan weten op secretariaat@bmtz.nl.

Oproep van Integrand Twente

Heeft uw bedrijf behoefte aan een universitaire stagiaire? Of heeft u een probleem dat het best zou kunnen worden opgelost door een student? Daar kunnen wij, Integrand, u bij daarbij helpen. Integrand is een non-profit organisatie voor en door studenten met als voornamelijk doel zoveel mogelijk medestudenten te helpen aan een leuke stage. We zijn niet alleen gevestigd in Enschede, maar in elke studentenstad en hebben dus een nationale dekking. We werken op een no-cure-no-profit basis en hebben studenten van elke type studie in ons bestand. Wij gaan actief op zoek voor het bedrijf naar het gewenste profiel van een student, zodat stageplaatsen snel en goed vervuld worden. Momenteel hebben we veel Biomedische Bachelor en Master studenten, die hun bachelor/master opdracht graag extern zouden willen vervullen. Helaas, hebben wij voor dit type studenten nog geen leuke bedrijven of opdrachten. Dus zou u een keer samen willen doornemen wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen dan kunt u ons via de mail bereiken op twente@integrand.nl of telefonisch: 053 489 39 09