Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Risicoklasse medische hulpmiddel en borging bekwaamheid

april 10 @ 13:00 - 16:00

Op 10 april is scholing en een werksessie gepland. De sprekers zullen vanuit verschillende invalshoeken de bevoegd en bekwaamheid van de gebruikers van medische hulpmiddelen belichten. Hierbij is aandacht voor de implementatie en borging, de rol van ons als biomedisch technologen en inzicht in de wet en regelgeving.

Na de presentaties gaan we met elkaar op zoek naar een breed gedragen inrichting van zo’n systeem en criteria die toepasbaar zijn voor de verschillende typen organisaties. Het uiteindelijke doel is om gezamenlijk tot een overzicht van ‘best practices’ te komen, hierin zetten we met deze bijeenkomst de eerste stap. Hierna willen we dit in een vervolgsessie met een selecte groep verder uitwerken.

Er zijn 4 sprekers met brede ervaring en kennis die ons meer dan voldoende input zullen geven voor een levendige discussie.

  • Jos Kraus geeft een overzicht van de wet en regelgeving rondom bevoegd en bekwaamheid in de zorg en een toelichting op de criteria die in het AMC worden toegepast.
  • Michaël Lansbergen zal het in het ZGT toegepaste risicomanagement systeem toelichten dat onlangs is getoetst op convenant, NEN 8009 en de TUV en zich met name richten op medische hulpmiddelen.
  • Jannis Syntychakis geeft een korte terugblik op de introductie van de praktijkgids Medische Informatie technologie en zal toelichten hoe er vanuit de werkgroep wordt gekeken naar de inrichting rondom de bevoegd en bekwaamheid van gebruikers van informatietechnologie.
  • Dirk Theunissen heeft meerdere methodieken geïmplementeerd en zal de valkuilen en successen van de verschillende typen hulpmiddelen met ons delen

Programma:

13.00 – 14.20 uur – 4 presentaties, 20 min. per spreker incl. vragen en discussie

14.20 – 14.45 uur – pauze

14.45 – 15.45 uur – paneldiscussie o.l.v. Maurice Janssen

15.45 – 16.00 uur – samenvatting en bepaling vervolg

16.00 – 17.00 uur – bijkomen met een kleine borrel

 

Locatie:

Piazza zaal UMCU

Risicoklasse medische hulpmiddel en borging bekwaamheid

Details

Date:
april 10
Time:
13:00 - 16:00
Event Category:

Organizer

BMTZ