Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

AFGELAST: Toetsingskader IGJ, wat betekent die voor je zorginstelling?

april 8 @ 14:00 - 17:00

Op 8 april vindt tijdens de Zorg&ICT beurs opnieuw een nascholing plaats in samenwerking met de NVKI.

Vanaf 14:00 tot 5:00 willen we gebruiken om ergens gezamenlijk bijeen te komen als informeel samenzijn.

Vanaf 15:00 tot 16:30 zullen de presentaties gegeven worden in één van de Theaters.

Het uitgebreide programma vind je hier beneden:

In drie aaneengesloten theatersessies nemen we bezoekers aan de hand van (bij voorkeur) praktijkcases mee in het toetsingskader en belichten we raakvlakken met het kader en/of praktische toepasbaarheid ervan. Daarbij zullen (combinaties van) toetsingskader thema’s  aangekaart worden. Het toetsingskader blijft als rode draad herkenbaar in alle drie de voordrachten.

Sessie 1: (thema’s ‘Goed bestuur & verantwoord innoveren & Invoering en gebruik e-health’)

“De juiste dingen doen en de dingen juist doen” – Martijn Antes en John van Bladel (Zuyderland)

E-health kan ingrijpende gevolgen hebben voor de organisatie van de zorg. Het is daarom belangrijk dat taken, verantwoordelijkheden en besluitvorming duidelijk afgesproken zijn.E-health-producten en -diensten zijn bovendien vaak complex. Bij de inzet ervan zijn veel verschillende belanghebbenden betrokken. Daarom is een goed proces nodig om e-health in te voeren, met aandacht voor eisen en wensen, risico’s, training, testen en onderhoud. Hoe realiseer je e-health binnen een zorgorganisatie zodanig dat innovatie en goede zorg elkaar versterken?

 

Sessie 2: (Thema’s ‘Patientparticipatie’ en/of ‘Samenwerken in het netwerk’)

(Titel en spreker(s) volgen)

Veel e-health-toepassingen zijn bedoeld om de patiënt beter van dienst te zijn. De patiënt moet dan wel gebruik willen en kunnen maken van de nieuwe diensten. Daar moet aandacht voor zijn. Goede informatie, ondersteuning en nazorg voor patiënten zijn dan ook belangrijk. Hoe organiseer je dit?

E-health maakt verder andere vormen van samenwerken mogelijk: tussen zorgverleners onderling, bijvoorbeeld bij overdracht, maar ook tussen zorgverlener en patiënt. Daar horen heldere afspraken bij tussen zorgaanbieders onderling, maar ook tussen zorgaanbieders en hun ICT-leveranciers. Wat kan een zorgorganisatie doen om ketensamenwerking echt te laten vliegen?

 

Sessie 3: (thema ‘Informatiebeveiliging & continuïteit’)

(Titel en spreker(s) volgen)

De groeiende afhankelijkheid van technologie vereist dat een zorgorganisatie voorbereid is op de risico’s daarvan. Problemen in de informatiebeveiliging of stroomuitval kunnen bijvoorbeeld de continuïteit van zorg direct beïnvloeden. Zorgorganisaties moeten daar op voorbereid zijn. Een recent rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over “Patiëntveiligheid bij ICT uitval in ziekenhuizen”  toont aan de bewustwording van het risico op en van ICT-uitval  in  ziekenhuizen  niet  in  gelijke  mate  is  meegegroeid  met  de  toegenomen afhankelijkheid van ICT. Hoe kan een zorgorganisatie zich hier tegen wapenen.

 

 

AFGELAST: Toetsingskader IGJ, wat betekent die voor je zorginstelling?

Details

Date:
april 8
Time:
14:00 - 17:00
Event Categories:
,

Organizer

BMTZ/NVKI