Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zorg & ICT beurs

maart 12

Van 12 tot en met 14 maart is de Zorg & ICT beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Op 12 maart zal de NVKI samen met de andere Koepel MT verenigingen, de Praktijkgids Medische Informatietechnologie presenteren aan het ministerie van VWS. Aansluitend vindt er een verdiepend symposium plaats, waarin de toepassing van de Praktijkcase door drie sprekers vanuit verschillende perspectieven besproken wordt. Guido Zonneveld (Jeroen Bosch Ziekenhuis) doet dit vanuit het organisatieperspectief, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd vanuit haar rol als toezichthouder en Paul Vos (CEO IQ Messenger) aan de hand van een concrete praktijkcase. Als NVKI-lid kan je gratis naar dit evenement. We verwachten veel belangstelling voor dit evenement, dus meldt je daarom vlug aan.

 

Programma Praktijkgids Medische Informatietechnologie – Koepel Medische Technologie

12 maart 2019 – Zorg & ICT, Utrecht

Presentatie Praktijkgids Medische Informatietechnologie

Tijd Omschrijving
11:00-12:00 Algemene presentatie Praktijkgids Medische Informatietechnologie
12:00-13:00 Lunch voor genodigden

Symposium: De Praktijkgids Medische Informatietechnologie in de praktijk  

Tijd Omschrijving
13:00-13:45

 

Ir. Guido Zonneveld – Manager MICT / Klinisch Fysicus / opleider Klinische Informatica, Jeroen Bosch Ziekenhuis / TU/e

 

De Praktijkgids vanuit organisatieperspectief

De ontwikkelingen op het gebied van Medische en Informatie Technologie gaan snel. Zeer snel. De IT infrastructuur moet stabiel en continu beschikbaar zijn, informatie moet meer ontsloten worden terwijl de privacywetgeving strikter en de bedreigingen groter worden. Een onmogelijke opgave? Bijna wel.

 

Alleen als er binnen het ziekenhuis goed wordt samengewerkt tussen MT en ICT, tussen gebruikers en MICT en de patiënt betrokken is, kom je een heel eind. Het Jeroen Bosch ziekenhuis deelt hun aanpak en ervaringen van onderdelen uit de praktijkgids.

 

14:00-14:45

 

Paul Vos, CEO IQ Messenger

 

“Maak van je VOS geen MOS”

 

In een inspirerend verhaal belicht Paul de toepassing van de Praktijkgids bij de problematiek rondom het VOS/MOS. Aanbod komen onder andere de inzet van één message broker en het einde verzuiling VOS/MAS/MOS. Hierdoor wordt het VOS een vervangbaar deelsysteem en kunnen alle alarmering op één device samenkomen. Hij gaat daarbij in op zaken als persoonlijke alarmering, wetgeving, kostenreductie en uitholling vendor lock-in.

 

Paul Vos is een bevlogen serial ondernemer sinds 1998 in data- en telecommunicatie. Vanuit de vaststelling dat zorgsystemen niet op het werkproces zijn gericht, een sterke verzuiling kennen en vendor lock  gedreven zijn nam hij in 2010 het initiatief voor de oprichting van IQ Messenger BV. IQ Messenger levert haar software-only technologie inmiddels in meer dan 20 landen. Paul heeft een persoonlijke passie voor natuurkunde, muziek en disruptieve technologie.

 

15:00-15:45

 

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

 

De praktijkgids vanuit het perspectief van de toezichthouder

 

16:00 Afsluiting

 

Zorg & ICT beurs

Details

Date:
maart 12
Event Category: