• 5

    Jul


FBZ organiseert een webinar over FWG voor de leden van de 12 aangesloten verenigingen die terecht kunnen bij arbeidsrechtelijke dienstverlening van FBZ Rechtshulp. Het programma wordt op dit moment voorbereid!

Als zorgprofessional moet je op een juiste en eerlijke manier gewaardeerd en beloond worden voor je werkzaamheden, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Maar hoe zit het nu precies met de waardering van functies in het FWG-systeem? Wat voor impact heeft functiewaardering op het salaris? En wat te doen als je het niet eens bent met de salarisschaal waarin je bent ingedeeld?

Voor zorgprofessionals is functiewaardering (FWG) geen alledaags onderwerp. De materie is vrij ingewikkeld, en tijdens een traject lopen werknemers vaak tegen allerlei vragen aan. FWG staat in de top 3 van meest voorkomende vragen bij FBZ Rechtshulp. Genoeg stof dus voor een interactief webinar over dit onderwerp. Daarom organiseert vakbond FBZ op maandagavond 5 juli van 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur een webinar over FWG. U heeft exclusief toegang tot dit webinar omdat onze vereniging u de arbeidsrechtelijke dienstverlening van FBZ Rechtshulp aanbiedt.

Wat staat er op het programma?

Tijdens het webinar praat Maaike Langerak, onderhandelaar bij FBZ en FWG-deskundige de deelnemers bij over deze systematiek van functiewaardering.

Vervolgens gaan arbeidsjuristen in op praktijkvoorbeelden. Wat kun je doen als je het niet eens bent met de opgestelde functiebeschrijving of hoe de instelling de functie heeft ingedeeld? Waar moet je op letten en wat doe je juist wel en niet? Wanneer trek je aan de bel en wat kan FBZ Rechtshulp voor jou betekenen?

Tijdens het webinar kunnen de deelnemers vragen stellen aan de juristen of vertellen vanuit eigen ervaring. Als zich mogelijk nieuwe casussen voordoen, dan kunnen deze zo nodig na het webinar door de arbeidsjuristen in behandeling worden genomen.

Voor wie?

Dit webinar is relevant voor werknemers die vallen onder de Cao Ziekenhuizen, Cao GGZ, Cao Gehandicaptenzorg, Cao VVT, Cao Kraamzorg (geboortezorg) en de Cao Ambulancezorg. Deze sectoren gebruiken het FWG-systeem.

Praktische info

Datum: maandagavond 5 juli 2021

Tijd: 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur

Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden

meer informatie volgt nog.

Opslaan in agenda
Save the date: 5 juli Webinar over functiewaardering (FWG) georganiseerd door FBZ